Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostlyxigt pulvermos

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 10 minuter
Skriv ut

Så här i slutet av sommaren brukar jag få ett litet sug efter potatismos. Gjorde ett experiment med pulvermos som blev mycket lyckat. Moset blev mycket luftigt och ändå fast. Passar ypperligt som gratängmos. Vi hade det till panerad fisk, vilket gjorde sås överflödigt. Moset har tillräckligt med smak i sig självt.

Ingredienser

Instruktioner

Finriv osten. Koka upp vatten och grädde, lägg i smöret och rör om så smöret smälter. Vispa i potatispulvret, lägg sen i ost, ägg, dill och paprikapulver. Vispa nu med elvisp på högsta fart så osten smälter och moset blir luftigt. Smaka av om det behöver smaksättas ytterligare med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.