Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpaj

 
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Denna pajen räcker till många. Som förrätt till 18 personer, som huvudrätt till 8 personer.

Ingredienser

Instruktioner

Mät upp mjöl och salt i en bunke. Lägg i margarinet/smöret skuret i kuber. Finfördela. Tillsätt vattnet sist och arbeta ihop degen snabbt. Knåda minsta möjliga! Låt degen vila i ca 1 timme. Kavla sedan ut degen så att den passar i en vanlig långpanna med höga kanter. Lägg ut den kavlade degen löst och ledigt i långpannan och låt den gå upp på kanterna. Nagga med en gaffel. Strö ut skinkstrimlorna. Förgrädda pajen med enbart skinkan i 200* i 12-15 minuter. Blanda under tiden allt till äggostfyllningen och häll denna i det gräddade pajskalet. Grädda i ytterligare 40-50 minuter eller tills äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg. (Sänk ev. till 175* mot slutet av gräddningen om det ser ut att behövas) TIPS! Det går bra att grädda pajen en dag i förväg och sedan värma den i 175* i ca 15 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.