I kokboken "Våra 100 bästa" från 1962 som jag köpte på loppis finns det många bra recept.
Här är ett av dem.
Instruktioner
- Ugn 225 - 250 grader.
- Gnid in fiskfiléerna med salt och låt dem ligga en liten stund.
Smält 2 msk av smöret, blanda i äggulan och smaksätt med lite vitpeppar. Pensla fisken med detta och vänd därefter i en blandning av skorpmjöl och riven ost.
- Lägg i filéerna på ett smörat gratängfat och fördela resten av smöret i klickar på fisken.
- Sätt in fatet i medelvarm ugn, låt fisken få en lätt färg. Det tar cirka 15 minuter. Ös över den ett par gånger med steksmöret.
- Koka upp grädden, blanda i hackad dill och späd litet i sänder vid sidan av fisken. Den sammanlagda ugnstiden bör vara cirka 25 minuter.
- Garnera med dill och räkor.
Servera med pressad potatis eller kokt ris.
Publicerat den
21 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegott!
Vad jätteroligt att det jättegott!! :-D