Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpanerad kycklingschnitzel med chiliyoghurt

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Supergod rätt som jag hittade på nätet. Jag gjorde den en kväll och det blev en klar favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Banka ut filéerna något (ej nödvändigt). Riv hårdost på en tallrik. Häll mjöl blandat med salt och peppar på en annan tallrik. Vispa upp ägg med en gaffel i tallrik. Vänd filéerna i mjölet, sedan i äggvispet. Rulla dem i osten. Låt vila en stund.
  2. Grovhacka chili, persilja och basilika. Mixa med handmixer eller i matberedare med hälften av yoghurten. Tillsätt resten.
  3. Hetta upp rikligt med matfett i stekpanna på medevärme. Stek filéerna 2-5 minuter beroende på hur utplattade de är. Var försiktig med värmen så att du inte bränner paneringen.
  4. Servera med kokt ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.