Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpucksburgare

 
Ostpucksburgare Ostpucksburgare Ostpucksburgare
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett nytt sätt för ostälskare att göra cheeseburgare. Färsblandningen är ett rent basrecept, som går att krydda mer efter egna önskemål. Om man använder nötfärs eller blandfärs avgör ni efter eget tycke. Burgaren blir en ren ostorgie vilket syns på bild 2.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 100 grader med ett uppläggningsfat i. Skiva osten i ca 1-2 centimeter tjocka skivor. Tryck med ett glas eller mått ut 4 rundlar ca 5-6 cm i diameter. Blanda köttfärs, ägg, salt och peppar. Dela färsen i 8 bitar. Forma bitarna till tunna burgare ca 10-11 cm i diameter. Lägg på ostpuckarna på 4 av burgarna. Lägg de resterande 4 burgarna ovanpå och tryck till runt om. Fräs smöret i en stekpanna och stek på medelvärme. 1 burgare åt gången ca 3-4 minuter per sida. Lägg burgarna i ugnen vartefter de är färdiga. Servera i bröd eller med pommes frites.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.