Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostpuffar

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En variant av petit-choux kan man kalla det här receptet. Grundsmeten gör man på samma sätt men kokar den sedan som små bollar till fluffiga och spröda puffar i het olja.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp vattnet med matfettet. Häll i allt mjölet på en gång och rör kraftigt till en sammanhängande och tjock smet.
  2. Tag kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget. Rör hela tiden kraftigt så att smeten blir slät och porös. Smaksätt med ost och en aning paprika.
  3. Hetta upp olja i en frityrgryta eler en djup kastrull. Oljan skall vara 180 grader till friteringen. Kontrollera helst temperaturen med en speciell termometer. Lägg annars i en bit franskbröd, som skall bli vackert brun på 1 minut.
  4. Doppa ett par teskedar i oljan och forma smeten till små bollar. Lägg dem i den heta oljan och fritera dem gyllengula och läckert pösiga. Fritera bara några i taget. Oljan svalnar annars för mycket. Serva ostpuffarna frasigt nyfriterade.
  5. Ostpuffar är utsökt till en cocktail eller ett glas tomatjuice men kan också serveras som tillbehör till soppa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.