- Serverar: 4 portioner
- Tid: 25 minuter
Skriv ut
En variant av petit-choux kan man kalla det här receptet. Grundsmeten gör man på samma sätt men kokar den sedan som små bollar till fluffiga och spröda puffar i het olja.
Instruktioner
- Koka upp vattnet med matfettet. Häll i allt mjölet på en gång och rör kraftigt till en sammanhängande och tjock smet.
- Tag kastrullen från värmen och tillsätt äggen ett i taget. Rör hela tiden kraftigt så att smeten blir slät och porös. Smaksätt med ost och en aning paprika.
- Hetta upp olja i en frityrgryta eler en djup kastrull. Oljan skall vara 180 grader till friteringen. Kontrollera helst temperaturen med en speciell termometer. Lägg annars i en bit franskbröd, som skall bli vackert brun på 1 minut.
- Doppa ett par teskedar i oljan och forma smeten till små bollar. Lägg dem i den heta oljan och fritera dem gyllengula och läckert pösiga. Fritera bara några i taget. Oljan svalnar annars för mycket. Serva ostpuffarna frasigt nyfriterade.
- Ostpuffar är utsökt till en cocktail eller ett glas tomatjuice men kan också serveras som tillbehör till soppa.
Publicerat den
30 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar