Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostron

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Champagne och ostron är livets lyx...

Ingredienser

Instruktioner

Gör en ficka i en kraftig, något fuktig handduk och håll ostronet stadigt i fickan. Stick in en ostronkniv vid muskelknuten och skär längs skalöppningen. Bräck upp skalet med kniven och bryt av det flata locket. Kontrollera att ostronet lever genom att trycka till längst ut på manteln som omger ostronet. På levande skaldjur drar sig manteln en till två millimeter mot mitten. Släng det om det inte verkar leva. Servera ostronen på bädd av is och färsk tång som dekoration.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.