Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostron- och krabbcocktail med gurka och chili

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lyxig och god cocktail med ostron, krabbkött från en stor king crab (spindelkrabba), den typen av krabba går att beställa hos fiskhandlare. Annan krabba går också bra att använda.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och kärna ur ca 15 cm av gurkan, spara skal och kärnhus. Skär gurkan i små tärningar, spara till cocktail. Mixa kärnhus och skal med restae av gurkan och urkänad grön pepparfrukt. Smaka av med limesaft och salt. Sila och ställ i kylskåp.
  2. Kärna ur och finhacka röd pepparfrukt och blanda med gurktärningar och gräslök. Smaka av med salt och olivolja.
  3. Ta ur krabbkött. Öppna ostronen. Sila ner ostronvattnet i gurkjuicen. Fördela gurksallad med ostron och krabba i glasskålar. Häll på gurkjuicen och garnera med sjökorall. Mal över lite svartpeppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.