Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostronskivlingsoppa

 
  • Serverar: 2-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En mycket god, fyllig och enkelt tillagad soppa. Perfekt som förrätt, men även utmärkt som middag. Så gott som alla jag har bjudit den på, har uppskattat den mycket.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär svampen i bitar, ca 5 mm stora. Det är inte så noga. Strimla purjolöken.
  2. Stek svamp och lök i en klick smör tills löken har mjuknat och det doftar angenämnt.
  3. Rör ner mjölet och rör om.
  4. Tillsätt buljongen, helst varm. Krydda med cayennepepparn.
  5. Låt koka i ca 10 minuter.
  6. Blanda i crème fraichen och låt det sjuda någon minut.
  7. Färdigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.