Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostrulle

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Det här är som en stor ostfylld ugnsomelett som rullas ihop. När rullen fått ligga en stund skärs den i skivor som sedan grillas.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smör i tjockbottnad kastrull och rör ned mjöl. Vispa ner mjölk och ta av från värmen. Vispa ner äggulorna i mjölkblandningen. Vispa äggvitorna i en skål till ett hårt skum. Blanda ner dem och salt. Häll upp smeten i en långpanna med bakplåtspapper. Strö på basilika och ost. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Låt den svalna något och rulla ihop den från långsidan. Rulla in ruladen i bakplåtspapper och låt den vila minst 1 timme Ta bort papperet från ruladen och skär den i ca 2 cm breda skivor. Pensla dem med olja och grilla ca 1 min på varje sida. Servera med grillade grönsaker och tomatsås.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • jenniann 16 mars 2011

    Supergott!! Andra gången jag gjorde denna, fyllde jag den med köttfärs, lök, krossade tomater.... bra utflyktsmat!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.