Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ostskålar med krämig fyllning

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Överraska med små frasiga parmesanostskålar fyllda med lax och krämig sallad. Gör gärna skålarna i förväg men lägg i salladen när de ska serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hetta upp en teflonpanna till medelvärme. Lägg 3-4 msk ost i pannan och bred ut till en cirkel med stekspade. Låt osten smälta tills den är gyllene och fin undertill. Dra av pannan och låt ostkakan stelna lite och ta därefter ur den från pannan.
  2. Lägg ostflarnet över ett uppochnervänt glas och tryck till med handen på kanterna. Är det varmt, lägg en handduk mellan dig och flarnet och tryck till hårt med ett fast grepp. Låt stelna. Upprepa med resternade ost till du har önskat antal skålar. Lägg salladsblad i ostskålarna. Fördela lax och räkor, toppa med röra och garnera med gräslök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.