Ostsoppa med broccoli och varm rotfruktsmacka
Bjud på en mjuk och rund soppa med en härlig macka med tuggmotstånd till.
Instruktioner
- Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk och glansig i lite matfett utan att den får färg. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt det puttra på svag värme ca 5 minuter.
- Låt matfettet smälta i en annan kastrull och strö över mjölet. Rör om. Späd med mjölk och grädde. Låt det koka upp under omrörning och koka några minuter. Rör ner senapen.
- Ta kastrullen från värmen och rör ner den rivna osten. Låt den smälta i redningar.
- Vispa ner redningen i en fin stråle i den varma buljongen. Låt soppan koka upp. Smaka av.
- Koka broccolin enligt förpackningens anvisningar. Kärna ur och tärna paprikan.
- Lägg broccoli och paprika i soppan. Låt allt puttra några minuter.
- Rör samman matfettet till mackan med senap. Bred det över brödskivorna.
- Skala morötterna och riv dem grovt. Kärna ur och tärna paprikan. Skala och hacka löken.
- Rör samman alla grönsakerna och blanda dem med creme fraiche. Bred röran över brödskivorna. Täck varje smörgås med en rejäl skiva ost.
- Gratinera mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Njut mackan tillsammans med ostsoppan.
Publicerat den
5 december 2007
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Låter gott. Det blir nästa veckas soppa. Återkommer med betyg när vi har provsmakat.