Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oststänger

 
  • Serverar: 50 portioner
Skriv ut

Möra oststänger som smälter på tungan passar såväl till en soppa som till en sallad. Eller lika väl till kaffet istället för en kaka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör matfettet smidigt och poröst. Blanda ner mjölet och tillsätt vattnet. Ta inte mer vatten än att det blir en ganska mjuk deg som går att spritsa. Rör ner den rivna osten.
  2. Täck en plåt med bakplåtspapper. Spritsa degen direkt på plåten till 4-5 cm långa stänger.
  3. Grädda oststängerna i 175 grader cirka 15 minuter eller tills de är gyllenbruna.
  4. Vill du variera oststängerna kan du smaksätta degen med t.ex. ½ tsk paprika. Du kan även strö lite riven ost över stängerna precis innan gratineringen. Grovt salt eller vallmofrön över stängerna är också gott.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.