Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oststänger från Genève

 
  • Serverar: 15 portioner
Skriv ut

Om du har smördegsplattor i frysen kan du lätt baka dessa frasiga oststänger. Utmärkta som plockmat på festen eller framför TV:n.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sägga ugnen på 225 grader. Ta fram och tina smördegsplattorna.
  2. Skär eller sporra varje smördegsplatta i 5 stänger på längden. Dra isär stängerna och vrid dem något.
  3. Vispa ägget lätt med en gaffel. Pensla de utskurna stängerna med ägget. Riv osten. Doppa sedan stängerna i den rivna osten.
  4. Lägg oststängerna på en bakpappersklädd plåt.
  5. Grädda oststängerna mitt i ugnen i ca 10 minuter. Låt dem svalna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.