Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oststuvad blomkål med lök

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Blomkålsstuvning gott till mycket. En underbar stuvning.

Ingredienser

Instruktioner

Börja med att dela blomkålen i buketter. Koka blomkålen i lättsaltat vatten ca 5 - 10 min. Låt den rinna av väl. Skala och hacka löken medelgrovt. Smält smöret i en kastrull och låt löken fräsa sig blank utan att ta färg. Rör ner mjölet och späd med mjölk och grädde tills såsen tjocknar. Låt stuvningen koka 3-5 min. Salta, peppra och tillsätt fonden. Vänd ner blomkålen i stuvningen och låt den bli varm på svag värme. Rör ner den rivna osten strax innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.