En bit ost efter maten, eller varför inte en osttårta? Den är mäktig, men den smälter på tungan och tillsammans med färsk frukt och ett glas portvinär den en njutbar avslutning på måltiden.
Instruktioner
- Blanda mjöl, bakpulver och parmesan. Hacka in matfettet. Tillsätt vattnet och arbta snabbt ihop degen. Låt degen vila ca en timma.
- Gör under tiden ostkrämen. Blanda äggulor och grädde i en tjockbottnad kastrull. Låt krämen sjuda upp under vispning.
- När krämen har tjocknat, ta kastrullen från värmen. Tillsätt osten och låt den smälta under omrörning. Smaka av med salt och låt svalna.
- Kavla ut degen till 2 runda, tunna bottnar, ca 20 cm i diameter. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt. Nagga dem med en gaffel.
- Grädda bottnarna i 225 grader ca 10 minuter. De ska pösa upp, verka lätta och ha fått fin färg.
- Lossa försiktigt bottnarna från plåten och låt dem svalna. Skölj och kärna ur paprikorna. Skär dem i ringar.
- Lägg samman bottnarna med ostkräm emellan och över. Dekorera med paprika.
Publicerat den
31 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar