Så gott och så praktiskt med Osttårta...servera till fördrinken...buffén...avslutning på en god middag...ditt val.
Instruktioner
- Ugn 250 grader.
- Pajdeg:
Hacka ihop vetemjöl och smör med en kniv till en grynig massa.
- Sätt till grädden och arbeta ihop degen hastigt och ställ den kallt en stund.
- Kavla ut ¾ av degen.
Kläd botten och kanter på en pajform.
- Grädda degen halvfärdig i mycket god ugnsvärme.
- Fyllning:
Smaksätt den rivna osten med salt och paprikapulver.
- Vispa grädden, tillsätt äggulor och riven ost - blandad med vetemjölet.
- Fyll ostsmeten i pajformen när den halvgräddade degen svalnat.
- Lägg på ett galler av den återstående degen och pensla med uppvispat ägg.
- Grädda tårtan i medelvarm ugn 200 grader, tills ostsmeten stannat och fått fin färg.
Publicerat den
17 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar