Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osttårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Så gott och så praktiskt med Osttårta...servera till fördrinken...buffén...avslutning på en god middag...ditt val.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 250 grader.
  2. Pajdeg: Hacka ihop vetemjöl och smör med en kniv till en grynig massa.
  3. Sätt till grädden och arbeta ihop degen hastigt och ställ den kallt en stund.
  4. Kavla ut ¾ av degen. Kläd botten och kanter på en pajform.
  5. Grädda degen halvfärdig i mycket god ugnsvärme.
  6. Fyllning: Smaksätt den rivna osten med salt och paprikapulver.
  7. Vispa grädden, tillsätt äggulor och riven ost - blandad med vetemjölet.
  8. Fyll ostsmeten i pajformen när den halvgräddade degen svalnat.
  9. Lägg på ett galler av den återstående degen och pensla med uppvispat ägg.
  10. Grädda tårtan i medelvarm ugn 200 grader, tills ostsmeten stannat och fått fin färg.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.