En snabblagad osttårta med goda ingredienser passar alltid bra på buffébordet. Osttårtan är även perfekt som en enkel entrérätt till ett glas mousserande vin.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mjöl och matfett, skuret i mindre bitar, i en matberedare eller i en bunke. Hacka samman allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
- Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter och med låg kant. Nagga pajskalet. Lägg en remsa aluminiumfolie runt kanten så glider inte kanten ner under gräddningen.
- Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta bort folieremsan.
- Gör fyllningen. Skiva champinjonerna. Fräs dem i matfettet i en stekpanna. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Fördela champinjoner och tomater i pajskalet.
- Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Tillsätt parmesanost, lagrad ost, persilja, gräslök, svartpeppar och salt. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen på galler mitt i ugnen ca 20 minuter.
Publicerat den
17 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar