Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Osttårta med champinjoner

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En snabblagad osttårta med goda ingredienser passar alltid bra på buffébordet. Osttårtan är även perfekt som en enkel entrérätt till ett glas mousserande vin.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Lägg mjöl och matfett, skuret i mindre bitar, i en matberedare eller i en bunke. Hacka samman allt till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt samman allt till en deg.
  2. Tryck ut pajdegen i en pajform, ca 26 cm i diameter och med låg kant. Nagga pajskalet. Lägg en remsa aluminiumfolie runt kanten så glider inte kanten ner under gräddningen.
  3. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen, ca 10 minuter. Ta bort folieremsan.
  4. Gör fyllningen. Skiva champinjonerna. Fräs dem i matfettet i en stekpanna. Skär de soltorkade tomaterna i mindre bitar. Fördela champinjoner och tomater i pajskalet.
  5. Vispa samman ägg, mjölk och färskost. Tillsätt parmesanost, lagrad ost, persilja, gräslök, svartpeppar och salt. Häll blandningen i pajskalet. Grädda pajen på galler mitt i ugnen ca 20 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.