- Serverar: 12 portioner
- Tid: 1 dag
Skriv ut
Amerikanska cinnamon rolls - MUMS!
Instruktioner
- Vispa äggulor, ägg, socker, smält smör och filmjölk. Tillsätt 5 dl mjöl med torr jästen samt saltet. Vispa till degen har börjat forma. Om du har en bakmaskin är det nu dags att lägga degen i maskinen och använda degkroken. Går även att knåda för hand. Tillsätt lite mjöl i taget och arbeta på låg hastighet i 5 minuter tills allt mjöl är tillsatt och degen är mjuk och fuktig men inte kladdig. Arbeta tills degen lossnar från kanterna. Lägg på arbetsbord och knåda for hand i ca 30 sekunder. Olja en bunke och lägg degen i bunken. Olja på ovansidan av degen och täck med bakduk och låt jäsa till dubbel storlek, ca 2 1/2 timmar.
- Blanda farinsocker, kanel och salt i en liten skål. Låt stå tills senare.
- Smörj en glas eller keramik form. Forma degen till en ganska stor rektangel. Degen bör vara ca 1/2 cm tjock. Borsta med smält smör och strö över farinsockersblandningen. Rulla ihop och skär i skivor som du lägger i formen tätt sida vid sida. BÖr bli ca 12 bullar. Täck med plastfolie och tryck ner så att det inte är någon luft under. Låt stå i kylen under natten eller upp till 16 timmar.
- Ställ formen i en avstängd ugn med en form med vatten under i ca 30 min. Ta ur båda formarna ur ugnen och värm ugnen till 175 C.
- När ugnen är klar, ställ formen i mitten av ugnen och grädda tills gyllene, ca 15 min. Kontrollera allt eftersom eftersom dom bränns lätt. När bullarna har svalnat, blanda ihop glasyren - vispa philadelphiaosten och tillsätt mjölk. Sikta i florsockret och vispa tills slät. Häll över bullarna och servera direkt.
Publicerat den
29 oktober 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
förstår inte riktigt detta: "Ställ formen i en avstängd ugn med en form med vatten under i ca 30 min" Varför ska man göra detta, och kan du kanske förklara tydligare.. för jag blev helt nollad hahha
Nattis: Nu ska vi se. Eftersom den står i kylen över natten så ställer man in den i ugnen (ugnen ska vara avstängd) tillsammans med en skål eller form med vatten. Det gör att man tinar upp bullarna (från kylan) i ett fuktigt ställe (pga vattnet) och därför torkar inte bullarna ut. Sen tar man ur bullarna ur ugnen och slår på den. Och gräddar bullarna när ugnen är varm. Blev det lättare att förstå?
jag undrar, ska man verkligen smälta smöret? ska det inte vara rumstempererat?