Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxbringa med pepparrot

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En riktigt gammal klassiker, som min mamma ofta lagade till - med pepparrotsås och kokta morötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet och lägg det i en gryta. Häll på kallt vatten, koka upp och skumma av ordentligt. Lägg i rotfrukterna och löken. Tillsätt salt och kryddor. Låt sjuda tills köttet är mört, tar 1½-2 timmar.
  2. Ta upp köttet, lägg det på en skärbräda. Lägg en skärbräda ovanpå köttet och ställ på något tungt, exempelvis en mortel. (Jag brukar inte göra så!!!)
  3. Sila buljongen och häll över 5 dl i en kastrull. Koka ihop till hälften. Tillsätt grädde och koka till simmig konsistens. Salta och peppra och red av med maizenaredning.
  4. Förbered tillbehören. Skär potatis i klyftor, dela morötter på längden. Hetta upp rapsolja och fräs potatisklyftor och morötter.
  5. Till serveringen: Skär köttet i bitar tvärs över fibrerna. Värm dem i lite av den sparade buljongen. Lägg upp på varma tallrikar med tillbehören, såsen och nyriven pepparrot. Strö över klippt krasse.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.