Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxbringa med senapssås

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Bräckt rimmad oxbringa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Färsk oxbringa, skölj och lägg i kastrull med vatten som täcker köttet. Ta ur bringan och koka upp vattnet med lite salt. Lägg bringan i det kokande vattnet och skumma efterhand. Tillsätt kryddor och koka tills benen lossnar.
  2. Enklare och snabbare är dock att i butiken köpa färdigkokt rimmad oxbringa. Spara kokspad och skär tunna skivor av bringan som bräcks, dvs steks hastigt i smör.
  3. Senapssås: Gör såsen när köttet svalnar och rotmoset snart kokat färdigt. Smält smöret, tillsätt mjöl och rör om. Häll i kokspadet och mjölken under vispning så att det inte klumpar. Tillsätt senapen och smaka av. Kokspadets sälta gör att salt troligen inte behöver tillsättas. Istället för senap kan du exempelvis ta pepparrot för pepparrotssås.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.