Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfärsbiffar med gratinerade rotfrukter, äpplen och kall ädelsås

 
Skriv ut

Mums!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjölk och ströbröd. Blanda samman alla ingredienser till en smidig färs. Forma smeten till 8 små biffar.
  3. Skär rotfrukterna i 2 cm stora tärningar. Tag bort kärnhuset och tärna äpplena med skalet på. Finhacka löken och vitlöken. Blanda alla ingredienser i en bunke, blanda ner oljan, salta och peppra. Lägg allt på smord ugnsform och lägg några smörklickar ovanpå. Salta och peppra ev. igen och stek i ugnen i ca 25 minuter, rör om då och då.
  4. Ädelostsås: Blanda alla ingredienser till såsen (mixa i en matberedare).
  5. Stek köttfärsbiffarna vackert bruna i smör i 2-3 minuter på varje sida. Servera biffarna med rotfruktsblandningen och ädelostsåsen. Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.