Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé Africana

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Varianter av garnityret Africana ser man ju ofta men jag vill nog påstå att denna rätt, en klassiker i Göteborg på 70-talet, är originalet och var en variant som serverades på "finkrogen"

Ingredienser

Instruktioner

  1. Till såsen fräser du löken, äpplet och curryn. Både äpplet och löken skall smälta samman (om man vill fuska lite så kan man pudra med lite mjöl för att få såsen lite tjockare och slippa koka ned den så mycket). Slå i buljong, chutney och grädde och koka ihop till lagom tjocklek. Slå såsen i en mixer och tillsätt smörklicken, mixa till den blir slät.
  2. Stek oxfilébitarna snabbt i en het panna.
  3. Lägg upp oxfilébitarna på ett serveringsfat. Häll currysåsen över, pudra lite med currypulver ovanpå.
  4. Tillbehören kan du antingen lägga i små snygga högar direkt på severingsfatet om detta är stort nog, annars serveras de i skålar bredvid och tillsammans med kokt ris.
  5. Tips när du smaksätter stekt kött - använd svartpeppar från kvarnen och vanligt salt är ofta bättre än gourmetsalt om detta är grovt.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ropchop 7 september 2009

    Bonngött. Tack ska du ha.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.