Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med chorizokryddad bönmix och paprikaröra

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig oxfilé med läckra och nytänkande tillbehör. Lättlagad rätt som är god och festlig!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 125 grader.
  2. Krydda köttet och bryn det runtom i smör. Stek det i ugnen till 55 graders innertemperatur för rosarött, 60 grader för mer genomstekt. Låt köttet vila 10 minuter innan det skärs upp.
  3. Låt paprikan rinna av och tärna osten. Mixa paprika, st och nötter i matberedare till en grov röra, det ska finnas "tugg" av nötterna kvar. Ställ svalt.
  4. Koka ihop vatten, fond och timjan tills ca 1 dl återstår. Fiska upp timjankvistarna och vispa i smöret. Smaka eventuellt av med salt och peppar.
  5. Skär chorizon i ½ cm tjocka skivor. Fräs dem i smör i en medelvarm stekpanna. Skölj och dela haricots vertsen och låt dem fräsa med en stund så de mjuknar lite. Häll av och skölj bönorna på burk. Tillsätt dem och de tinade sojabönorna. Låt allt bli genomvarmt och smaka av med salt och peppar.
  6. Servering: Lägg bönmixen på fyra tallrikar, skiva köttet och lägg ovanpå. Fördela timjanskyn över bönorna och Lägg på en klick paprikaröra.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.