Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med gorgonzolasås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Jättegod smakbrytning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär en ficka i sidan på varje köttskiva och fyll med en skiva gorgonzola. Strö lite peppar över. Knyt gärna ett snöre om köttskivorna före stekning.
  2. Stek köttet, först på hög värme för att bilda en stekskorpa som hindrar köttsaften från att sippra ut. Sänk sedan värmen och pröva med sticka för att kolla på köttsaften om köttet är färdigstekt.
  3. Stektiden varierar beroende på om man vill ha köttet blodigt, medium eller genomstekt. Salta lätt på köttet efter ca 3 min stekning.
  4. Tag upp köttet ur stekpannan och vispa ur den med sherry, crème fraîche och ca 4 msk gorgonzola. Tillsätt buljongtärningen och soyasås. Låt såsen koka ihop och smaka av med salt och peppar.
  5. Serveringstips: Servera med klyftpotatis eller pommes frites och ugnsgriljerad tomat.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lyckekvinnan 1 januari 2009

    Hej! Tack för ett kanonrecept! Bjöd på detta igår nyårsafton och hade hasselbackspotatis till. Våra gäster och även min man och jag var lyriska och alla ville ha receptet med sig hem. Det blir högsta poäng.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.