Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med hasselbackspotatis och en rödvinssås med touch av choklad

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En blandning av lyx och en enkel restaurangskolas påhittighet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Skala lök och rotsaker och skär i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs lök, rotsaker, bacon och timjan i smör i en kastrull. Tillsätt coca cola , vin, vinäger och kalvfond. Koka ner tills ca 5 dl återstår. Låt kanelstång och ingefära koka med mot slutet.
  2. smaka av med salt och svartpeppar. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Vispa eller rör i smör och choklad precis innan servering.
  3. Värm ugnen till 225°. Skala potatisen. Skiva den i 3 mm tjocka skivor, så att de håller ihop i botten. Ett knep är att lägga potatisen i en träsked och skiva på samma sätt.
  4. Placera potatisen i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Smält smör och pensla potatisen väl. Baka dem i ugnen i 20 minuter.
  5. Strö på salt och ströbröd. Låt potatisen baka ytterligare 15 minuter. Pensla med smör då och då.
  6. Sänk ner ugnen till 125°. Stycka upp köttet i fina bitar Salta och peppra köttet och bryn det runt om i en stekpanna. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 55°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min innan servering.
  7. Lägg sedan upp köttet på tallrikar, servera med såsen och potatisen.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • ingeborg56 4 januari 2013

    4 dl kalvfond????

  • _Kockfan_ 4 januari 2013

    blev lite fel. 2 dl ska det ju vara...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.