- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En blandning av lyx och en enkel restaurangskolas påhittighet.
Instruktioner
- Börja med såsen. Skala lök och rotsaker och skär i mindre bitar. Strimla baconet. Fräs lök, rotsaker, bacon och timjan i smör i en kastrull. Tillsätt coca cola , vin, vinäger och kalvfond. Koka ner tills ca 5 dl återstår. Låt kanelstång och ingefära koka med mot slutet.
- smaka av med salt och svartpeppar. Red ev av med majsstärkelse utrört i lite vatten. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen.
Vispa eller rör i smör och choklad precis innan servering.
- Värm ugnen till 225°. Skala potatisen. Skiva den i 3 mm tjocka skivor, så att de håller ihop i botten. Ett knep är att lägga potatisen i en träsked och skiva på samma sätt.
- Placera potatisen i en ugnssäker form med skårorna uppåt. Smält smör och pensla potatisen väl. Baka dem i ugnen i 20 minuter.
- Strö på salt och ströbröd. Låt potatisen baka ytterligare 15 minuter. Pensla med smör då och då.
- Sänk ner ugnen till 125°. Stycka upp köttet i fina bitar Salta och peppra köttet och bryn det runt om i en stekpanna. Tillaga i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 55°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min innan servering.
- Lägg sedan upp köttet på tallrikar, servera med såsen och potatisen.
Publicerat den
13 september 2012
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
4 dl kalvfond????
blev lite fel. 2 dl ska det ju vara...