Kött för finsmakare! Smakar som en dröm - välstekt, lätt kryddat och serverat med ett smakrikt kryddsmör.
Instruktioner
- Putsa och torka av köttet. Stöt pepparn grovt i en mortel och gnid in filéerna med den.
- Ansa örtkryddorna och hacka dem fint. Finhacka shalottenlöken och pressa vitlöken. Blanda sedan matfettet med vitlöken, lökhackat och örtkryddorna.
- Forma blandningen till en rulle på ett smörpapper. Ett festligt alternativ är att lägga smöret i en spritspåse och spritsa ut små rosor på ett folieark. Låt kryddsmöret stelna i kylskåpet.
- Bryn matfettet och stek sedan filéerna 3-5 minuter på var sida, beroende på grad av genomstekning. En 2 cm tjock oxfile är 2-2½ minut mycket blodig. Köttet känns alldeles mjukt vid tryck med gaffel. 2½-3 minuter blodig. Köttet är något fastare ute vid kanterna. 3-4½ minut genomstekt. Köttet känns helt fast och oelastiskt. Salta lätt.
- Lägg upp köttet på varma tallrikar och garnera med spritsade rosor eller skivat kryddsmör.
- Råstekt potatis och smörkokt broccoli är gott till.
Publicerat den
3 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar