Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med kryddsmör

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kött för finsmakare! Smakar som en dröm - välstekt, lätt kryddat och serverat med ett smakrikt kryddsmör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa och torka av köttet. Stöt pepparn grovt i en mortel och gnid in filéerna med den.
  2. Ansa örtkryddorna och hacka dem fint. Finhacka shalottenlöken och pressa vitlöken. Blanda sedan matfettet med vitlöken, lökhackat och örtkryddorna.
  3. Forma blandningen till en rulle på ett smörpapper. Ett festligt alternativ är att lägga smöret i en spritspåse och spritsa ut små rosor på ett folieark. Låt kryddsmöret stelna i kylskåpet.
  4. Bryn matfettet och stek sedan filéerna 3-5 minuter på var sida, beroende på grad av genomstekning. En 2 cm tjock oxfile är 2-2½ minut mycket blodig. Köttet känns alldeles mjukt vid tryck med gaffel. 2½-3 minuter blodig. Köttet är något fastare ute vid kanterna. 3-4½ minut genomstekt. Köttet känns helt fast och oelastiskt. Salta lätt.
  5. Lägg upp köttet på varma tallrikar och garnera med spritsade rosor eller skivat kryddsmör.
  6. Råstekt potatis och smörkokt broccoli är gott till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.