Mör oxfilé som bakas med ett kryddigt örttäcke blir en kulinarisk upplevelse som dina gäster kommer att minnas under lång tid.
Instruktioner
- Värm ugnen till 200 grader. Putsa filén fri från senor och fett. Skala vitlöksklyftorna och skär dem i spetsiga bitar eller stift. Späcka filén med vitlöksstiften.
- Skölj och skaka timjankvistarna torra. Repa av bladen och hacka dem fint. Rör samman senap, timjan och svartpeppar och stryk krämen jämnt över filén.
- Stick in köttermometern på det tjockaste stället i filén. Lägg köttet på ett stekgaller i en ugnsform och skjut in den i den heta ugnen. Ugnsstek filén tills termometern visar 55 grader, ca 45 minuter (då är köttet rosa i mitten)
- Ta ut filén ur ugnen och lägg den på en trancherbräda med uppsamlingsskåra för köttsaft, ta bort termometern. Täck filén med aluminiumfolie och låt den vila ca 15 minuter. Skär köttet i skivor. Garnera med timjankvistar och servera genast.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Skriv kommentar