- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Otroligt god nyårsrätt! Går bra att laga i litet kök.
Instruktioner
- Börja med såsen. Koka upp vin, vatten och kalvfond med lagerblad, farin och vitpeppar. Låt koka i 3 minuter. Ta såsen från värmen och låt kryddorna dra i ca 15 minuter.
- Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smöret utan att den tar färg. Sila såsen över lökfräset. Red med maizenan utrörd i rött vin. Koka upp, varmhåll till servering. Sätt ugnen på 125°C.
- Tagliatellegrönsaker:
Skär fina band av moroten med en osthyvel/potatisskalare eller skär tunna band med en kniv. Ge morotsbanden ett kort uppkok. Häll av vattnet.
- Skiva champinjonerna fint. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs detta i olja/tryffelolja tills vätskan försvunnit, men utan att svampen och löken fått färg. Pudra över mjölet. Rör om. Tillsätt vinet och crème fraichen. Koka upp och varmhåll.
- Koka pastan al dente, alltså med tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt morotsbanden och pastan i svampkastrullen. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.
- Skär köttet i 6 lika stora bitar. Salta, peppra och stek dem hastigt på båda sidor i het panna. Sätt in köttbitarna i ugnen och låt dem få önskad innerfärg, köttet är rosa vid ca 58°C. Använd gärna en stektermometer.
- Lägg upp tagliatellegrönsakerna på varma tallrikar. Lägg på köttet och häll sås runt. Friterad persilja passar bra till köttet.
Publicerat den
4 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar