Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med tagliatelle och rödvinssås

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Otroligt god nyårsrätt! Går bra att laga i litet kök.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med såsen. Koka upp vin, vatten och kalvfond med lagerblad, farin och vitpeppar. Låt koka i 3 minuter. Ta såsen från värmen och låt kryddorna dra i ca 15 minuter.
  2. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smöret utan att den tar färg. Sila såsen över lökfräset. Red med maizenan utrörd i rött vin. Koka upp, varmhåll till servering. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Tagliatellegrönsaker: Skär fina band av moroten med en osthyvel/potatisskalare eller skär tunna band med en kniv. Ge morotsbanden ett kort uppkok. Häll av vattnet.
  4. Skiva champinjonerna fint. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs detta i olja/tryffelolja tills vätskan försvunnit, men utan att svampen och löken fått färg. Pudra över mjölet. Rör om. Tillsätt vinet och crème fraichen. Koka upp och varmhåll.
  5. Koka pastan al dente, alltså med tuggmotstånd kvar, i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Tillsätt morotsbanden och pastan i svampkastrullen. Vänd runt och smaka av med salt och peppar.
  6. Skär köttet i 6 lika stora bitar. Salta, peppra och stek dem hastigt på båda sidor i het panna. Sätt in köttbitarna i ugnen och låt dem få önskad innerfärg, köttet är rosa vid ca 58°C. Använd gärna en stektermometer.
  7. Lägg upp tagliatellegrönsakerna på varma tallrikar. Lägg på köttet och häll sås runt. Friterad persilja passar bra till köttet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.