Har du haft tur i svampskogen? Trattkantrellsås till oxfilé, vilken lycka!
Instruktioner
- Hacka svamp och vitlök. Fräs det i smör i en gryta. Strö över mjölet och rör om. Späd med vatten och grädde. Tillsätt grönpeppar, senap, kalvfond, soya och persilja. Låt såsen koka 5 min. Stek köttet i smör i en stekpanna i ca 2 min på varje sida. Krydda med salt och peppar. Servera med ugnsstekt potatis och lättkokta grönsaker.
- TIPS:
Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Sätt ugnen på 125 grader. Salta och peppra köttet. Bryn det runt om i smör i enstor stekpanna. Lägg över på ett ugnsäkert fat och stek i nedre delen av ugnen tills innetemperaturen är ca 60 grader. Linda köttet i foplie och låt det vila ca 15 min.
- TIPS:
Såsen kan förberedas helt
Publicerat den
19 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
VILKEN SÅS! GUDOMLIG!!!!!
Jättegott, det här är en given middag med gäster och gott rött vin.
Fantastisk sås - jag hällde i lite av stekskyn från oxfilén vilket gav extra krydda :P
FRUKTANSVÄRT GOTT!!!!!!!!!! Mycket omtyckt, ska vi göra många fler gånger!! Vilken sås!!!=))
Ska prova dit recept på nyårsafton imorrn..:)
Den här såsen var helt gudomlig!!! Jag använde torkade trattisar till min sås som jag lade i blöt en stund innan. Använde rosépeppar istället för grönpeppar och det blev supergott. Mycket god sås och den här kommer jag göra fler gånger.
Jättegod tyckte matgästerna och jag själv över den här såsen. Även om jag inte hade någon grönpeppar tyvärr.
Tack för en god sås som jag använde till en annan oxfilérätt, fast jag hade gula kantareller istället!:)
Hur gott som helst. En lyckad nyårsmiddag blev det tack vare detta goda recept.
Valde bort oxfilén, när jag såg priset, men tog fläskfilé istället. Istället för trattkantareller öppnade jag en burk murklor, som jag hade hemma. Blev supergott det också! Basen i såsen är ju helt superb. Skulle kunna tänka mig att tillsätta en skvätt konjak också.... Sissi
Jättegod sås! Tog gula kantareller i stället. Silade såsen och serverade svampen m grönpeppar och persilja för sig eftersom inte alla barnen uppskattar svamp. Alla barn (5 st mellan 1,5 och 11 år) gillade såsen.
Tack för receptet på såsen. 5 poäng utan tvekan. Jättegod.
Mums, detta var jättegott, vilken sås. Jag tog svart trumpetsvamp, och creme fraich men övrigt enligt recept. Helstekte oxfilen, och åt squashgratäng med purjolök till det passade ypperligt ihop.
Denna sås har blivit en stor favorit i vår familj, jättegod !!
Tyckte det smakade för mycket grönpeppar, jag kände inte smaken av svampen. Nästa gång tar jag inte grönpeppar eller väldigt lite.
Ser gott ut!
Super gott!!!!!!!!