Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med två såser

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Skall ni fira bröllopsdag, nyår o.s.v. passar det verkligen bra att bjuda på en oxfilé. Till denna oxfilén får ni recept på både dragonsås och rödvinssås. Båda såserna serveras till köttet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200º. Krydda köttet och bryn det hastigt på båda sidor i en stekpanna med smör. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat och låt det stå i kylen.
  2. Dragonsås: Skala och hacka löken. Lägg löken i en kastrull tillsammans med dragon, vinäger och vatten och koka tills vätskan nästan kokat in. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Smaka av såsen med salt och peppar.
  3. Rödvinssås: Skala och finhacka löken och lägg den i en kastrull tillsammans med vin, vatten, fond och tomatpuré och låt koka i 10 minuter. Rör ut majsstärkelse i vatten och red av såsen och koka i ett par minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.
  4. Vid servering, värm köttet ca 10 minuter i ugn tills innertemperaturen är 60º. Servera köttet med båda såserna och någon typ av potatis man vill ha till, sallad och sockerärter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.