Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé med ugnsstekta rotsaker och Caesardressing

 
Skriv ut

Mycket god festrätt... Till alla... Gör glutenfri, om man väljer bröd utan gluten. Gör äggfri: uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd t ex lagrad västerbottenost i stället för parmesan och servera med äggfritt bröd. Gör mjölkfri: stek köttet i olja eller mjölkfritt margarin. Uteslut caesardressingen och bjud med t ex rödvinssås. Använd mjölkfri ersättningsprodukt för ost och välj mjölkfritt bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa bort hinnorna från filén. Krydda köttet och bryn det hastigt i smör i en het stekpanna. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat, låt det kallna och förvara i kylen.
  2. Caesardressing: Låt sardellerna rinna av. Skala och dela vitlöksklyftan. Mixa ihop dressingen, tillsätt oljan i en fin stråle på slutet.
  3. Skala och skär rotfrutkerna i bitar. Tvätta och dela potatisen. Skala och klyfta löken. Lägg allt i kallt vatten, svartrötterna i vatten med lite citronjuice så att de inte mörknar, om det ska stå i kylskåp till nästa dag. Hit kan man förbereda.
  4. Ugnsstekta rotsaker: Sätt ugnen på 225°C. Lägg rotfrukter, potatis och lök på bakplåtspapper på en plåt och droppa över olja. Stek i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  5. När ca 10 minuter av stektiden återstår, häll lite dressing över köttet och flytta den till den övre delen av ugnen. När innertemperaturen är 58°C är den klar.
  6. Servera köttet med de ugnstekta rötterna och resten av caesardressingen ringlad över romansalladen. Hyvla över lite parmesan. Bjud bröd och smör till. Smaklig spis!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.