- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Toppengott! En riktigt festlig nyårsmiddag. Gör gärna vitlökssmöret dagen innan så går det fortare.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Börja med vitlökssmöret: Blanda smöret med vitlök, persilja och salt. Rulla det till en rulle, klä den i smörpapper och låt den ligga i kylen och stelna. Kan göras en dag i förväg.
- Skala och skär potatisen i tunna skivor. Lägg skivorna i en gryta med vatten så stärkelsen försvinner.
- Putsa filén. Salta och peppra. Bryn den i en het panna med en blandning av smör och rapsolja, cirka 10 minuter runtom. Efterstek i ugnen cirka 15–20 minuter. Låt köttet vila 5 minuter innan det skärs upp.
- När köttet är i ugnen..
Stek då potatisen i omgångar eller i två pannor i smör-rapsolja tills den är mjuk och fått färg. Salta och peppra.
- Lägg potatisen i en form. Skär köttet i skivor och lägg ovanpå. Skär skivor av vitlökssmöret och lägg på köttet. Sätt in i ugnen igen cirka 3–4 minuter tills smöret smälter något. Servera direkt med en valfri grönsallad till.
Smaklig spis!
Publicerat den
30 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar