Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé på köksmästarvis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Oxfilé med konjak, serverad med hemmagjorda klyftpotatis, blandad grönsallad och varma tomater.

Ingredienser

Instruktioner

Platta till köttskivorna med händerna, så att de blir större och tunnare. Bryn smöret i en stekpanna, lägg i köttskivorna och stek dem 1-2 min. på var sida. Krydda med salt och krossad peppar. Ta upp köttet. Häll konjaken i stekpannan och tänd på den. Stå inte för nära - det kan slå upp höga lågor! Släck lågorna med ett lock, häll i grädde och tillsätt senap och persilja. Vispa så att allt blandas och låt såsen småkoka någon minut. Smaka av. Lägg i köttet och låt det bli varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.