Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilé Provençale Special

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Många tycker att receptet verkar vara lite"torrt", men det är det inte alls, snarare tvärt om. Vin till denna rätt, rödvin t ex Zenato Merlot eller Periquita.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Aromblandning: Rör smör, vitlök (krossad) och persilja till aromblandningen. Forma den i folie till en rulle. Lägg den kallt för att stelna.
  2. Skala potatisen och skär dem i tunna skivor. Bryn dem i brynt smör (165°) i en stekpanna. Gnid in ett ugnssäkert fat med en ituskuren vitlöksklyfta. Lägg potatisskivorna på fatet. Salta med gourmésalt.
  3. Bryn oxfilén runt om i smör (165°) i stekpannan. Krydda filén med gourmétsalt och grovmalen svartpeppar. Lägg den på potatisen.
  4. Så här långt kan rätten förberedas. Sätt in fatet i 200° ugnsvärme i 15-20 minuter. Beräkna något längre stektid om köttet ska vara nästan genomstekt.
  5. Skär köttet i knappt centermetertjocka skivor och lägg dem på potatisen. Skär aromblandningen i ”slantar”. Lägg dem på köttet. Sätt in fatet i ugnen några minuter tills aromslantarna börjar smälta.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • l1inda 5 december 2008

    Nä de är verkligen inte torrt, snarare tvärtom. Och det riktigt smälter i munnen..

  • RinaN 2 oktober 2010

    Min absolut favorit rätt!!!!! 5/ 5 betyg av mig!!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.