- Serverar: 2 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Servera oxfilé tillsammans med en överraskande och spännande sås som med sin sötma sätter en alldeles särskild guldkant på smakupplevelsen
Instruktioner
- Låt köttet ligga framme i rumstemperatur en stund innan det ska stekas.
- Börja under tiden med såsen. Hacka löken, skär champinjonerna i skivor och halvera oliverna.
Fräs löken och champinjoner i matfettet någon minut. Blanda i oliver och ingefära och låt fräsa nåon minut till.
- Häll på vatten, kalvfond och crème fraîche.
Rör om och tillsätt maizenaredningen.
Låt koka upp under omrörning.
Smaka av med nymald peppar, soja och eventuellt portvin.
- Låt såsen mogna till sig i smaken (gärna under lock) medan du tillagar köttet.
- Skär oxfilén i ett par tjocka bitar, veva över ett par varv med nymald svartpeppar. Låt köttet få vacker stekyta på båda sidor i ganska het panna. Sänk temperaturen och stek köttet färdigt.
Salta.
- Servera köttet med potatis, gärna pressad, bakad eller i annan mjukkonsistens så den goda såsen sugs upp.
En god sallad med tomat och något grön är gott till.
Publicerat den
2 maj 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
göör go sås