En måltid för fest med härliga smaker. Byt ut oxfilén mot fläskfilé om det passar bättre.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den i en smord form lite omlott. Slå på grädden och strö över osten. Grädda ca 40 min eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
- Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Pensla med smält smör, strö över timjan och grädda i ca 20 min.
- Bryn oxfilén i smör på båda sidor. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 5 min. Servera oxfilén med potatisgratäng,
ugnsbakad vitlök och tomater.
- Dekorera gärna med extra timjan.
Publicerat den
15 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar