Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilémedaljonger med timjansbakade tomater

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En måltid för fest med härliga smaker. Byt ut oxfilén mot fläskfilé om det passar bättre.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Koka upp grädden med pressad vitlök, salt och peppar. Skala och skiva potatisen tunt. Lägg den i en smord form lite omlott. Slå på grädden och strö över osten. Grädda ca 40 min eller tills potatisen är mjuk och har fått fin färg.
  2. Dela tomaterna och lägg dem i en ugnsfast form tillsammans med vitlöksklyftorna. Pensla med smält smör, strö över timjan och grädda i ca 20 min.
  3. Bryn oxfilén i smör på båda sidor. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek klart i ugn ca 5 min. Servera oxfilén med potatisgratäng, ugnsbakad vitlök och tomater.
  4. Dekorera gärna med extra timjan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.