Saftigt kött, möter god puré, söt/salta grönsaker och en underbar rödvinssås. En festrätt som man bara njuter av!
Instruktioner
- Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten tills den mjuknat, ca 20 minuter. Vispa med en elvisp till en slät puré med smör och gräddmjölk. Smaksätt purén med tryffelolja och salt.
- Stek baconet knaprigt och lägg det åt sidan på en bit hushållspapper.
- Strimla savoykålen och skär morot i tunna stavar.
Bryn savoykål och morötter med smör och sirap 5-7 minuter. Salta, peppra och vänd ner baconet.
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Bind eventuellt köttet med bindgarn så att det håller ihop bättre. Salta och peppra. Bryn köttet i smör och olja 1-2 minuter på varje sida och lägg över dem i en ugnsfast form. Sätt in dem i ugnen tills de har en innertemperatur på 56-58 grader, använd en stektermometer, ca 10-15 minuter.
- Låt vila under aluminiumfolie eller kökshandduk ca 10 minuter.
- Diska inte stekpannan. Skala och finhacka schalottenlöken och bryn den mjuk i smör. Tillsätt tomatpuré, buljong, hälften av vinet, timjan, rosmarin och pepparkorn.
- Koka tills såsen reducerats till hälften. sila och tillsätt resten av vinet. Smaka av med salt och peppar.
Publicerat den
2 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar