Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxfilétournedos med savoykål, bacon och tryffelpotatispuré

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftigt kött, möter god puré, söt/salta grönsaker och en underbar rödvinssås. En festrätt som man bara njuter av!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala potatisen och koka den i lättsaltat vatten tills den mjuknat, ca 20 minuter. Vispa med en elvisp till en slät puré med smör och gräddmjölk. Smaksätt purén med tryffelolja och salt.
  2. Stek baconet knaprigt och lägg det åt sidan på en bit hushållspapper.
  3. Strimla savoykålen och skär morot i tunna stavar. Bryn savoykål och morötter med smör och sirap 5-7 minuter. Salta, peppra och vänd ner baconet.
  4. Sätt ugnen på 150 grader.
  5. Bind eventuellt köttet med bindgarn så att det håller ihop bättre. Salta och peppra. Bryn köttet i smör och olja 1-2 minuter på varje sida och lägg över dem i en ugnsfast form. Sätt in dem i ugnen tills de har en innertemperatur på 56-58 grader, använd en stektermometer, ca 10-15 minuter.
  6. Låt vila under aluminiumfolie eller kökshandduk ca 10 minuter.
  7. Diska inte stekpannan. Skala och finhacka schalottenlöken och bryn den mjuk i smör. Tillsätt tomatpuré, buljong, hälften av vinet, timjan, rosmarin och pepparkorn.
  8. Koka tills såsen reducerats till hälften. sila och tillsätt resten av vinet. Smaka av med salt och peppar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.