Servera bröd som tillbehör till köttgrytan. En efterrätt med färsk frukt är en god avslutning på denna middagen.
Instruktioner
- Skär köttet i 2-cm kuber. Hacka löken grovt. Finhacka vitlöken. Skålla, skala och tärna tomaterna.
- Vänd köttet i svartpepparen. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Bryn köttet runt om. Sänk värmen, tillsätt löken och stek tills den är genomskinlig. Låt vitlöken steka med helt kort.
- Lägg över allt i en stor gryta. Tillsätt tomater och buljong. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 1 ½ timme. Späd med vatten om det verkar bli för torrt.
- Låt kikärterna rinna av. Blanda i dem och koka i ytterligare 15 minuter.
- Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera, gärna med bröd till.
Publicerat den
15 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar