Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxgryta med svartpeppar och kikärter

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Servera bröd som tillbehör till köttgrytan. En efterrätt med färsk frukt är en god avslutning på denna middagen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i 2-cm kuber. Hacka löken grovt. Finhacka vitlöken. Skålla, skala och tärna tomaterna.
  2. Vänd köttet i svartpepparen. Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Bryn köttet runt om. Sänk värmen, tillsätt löken och stek tills den är genomskinlig. Låt vitlöken steka med helt kort.
  3. Lägg över allt i en stor gryta. Tillsätt tomater och buljong. Koka upp och låt sjuda på låg värme i 1 ½ timme. Späd med vatten om det verkar bli för torrt.
  4. Låt kikärterna rinna av. Blanda i dem och koka i ytterligare 15 minuter.
  5. Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Strö över hackad persilja och servera, gärna med bröd till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.