Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxrulader

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kan förstås göras på älgkött också. Kan fyllas med allt möjligt gott - eller inte fyllas alls. Skyn blir både riklig och god, räcker till massor med sås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. 1. Bred ut köttskivorna och torka av dem om det behövs. 2. Salta och peppra. OBS inte så mycket salt om du har en salt fyllning i. 3. Lägg på fyllningen. Rulla ihop. Vik in kortsidorna när du rullat halvvägs. Fäst ihop med steknålar eller tandpetare. 4. Bryn ruladerna i stekgryta eller stor stekpanna. Späd med det heta vattnet och låt småputtra under lock i ca 40 minuter. 5. Sila av skyn, späd med grädde och en klick svartvinbärsgelé. 6. Red med vanlig mjöl/vattenredning eller mörk maizena. Smaka av med salt och peppar om det behövs. 7. OBS! Sätt samma antal tandpetare i varje rulad och tala om för matgästerna att det antalet ska de plocka ur innan de får börja äta. Rätt ruggiga olyckor har hänt med svalda halva tandpetare.
  2. Serveringsförslag Kokt potatis, kokt grönsak eller enkel sallad, inlagd gurka, gelé

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.