Kan förstås göras på älgkött också. Kan fyllas med allt möjligt gott - eller inte fyllas alls. Skyn blir både riklig och god, räcker till massor med sås.
Instruktioner
- 1. Bred ut köttskivorna och torka av dem om det behövs.
2. Salta och peppra. OBS inte så mycket salt om du har en salt fyllning i.
3. Lägg på fyllningen. Rulla ihop. Vik in kortsidorna när du rullat halvvägs. Fäst ihop med steknålar eller tandpetare.
4. Bryn ruladerna i stekgryta eller stor stekpanna. Späd med det heta vattnet och låt småputtra under lock i ca 40 minuter.
5. Sila av skyn, späd med grädde och en klick svartvinbärsgelé.
6. Red med vanlig mjöl/vattenredning eller mörk maizena. Smaka av med salt och peppar om det behövs.
7. OBS! Sätt samma antal tandpetare i varje rulad och tala om för matgästerna att det antalet ska de plocka ur innan de får börja äta. Rätt ruggiga olyckor har hänt med svalda halva tandpetare.
- Serveringsförslag
Kokt potatis, kokt grönsak eller enkel sallad, inlagd gurka, gelé
Publicerat den
2 december 2007
Liknande recept
Skriv kommentar