Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxrulader med bacon och gräddsås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Underbart gott

Ingredienser

Instruktioner

Skär köttet i 12 skivor och banka ut dem till 2-3 mm tjocklek. Salata och peppra köttet. Dela saltgurkan till 4 stavar och dela varje baconskiva en gång på längden. Lägg en bit gurka och en bacon på varje köttbit. Rulla ihop till rulader. Stek dem gyllenbruna i smör runt om. Lyft över dem i en gryta och tillsätt grovt skuren morot, lökoch lagerblad. Slå på på buljongen så det täcker ruladerna. Låt detta sjuda i 15 minuter. Lyft upp ruladerna och låt kalvbuljongen koka 10-15 minuter. Sila buljongen och tillsätt grädde cre'me fraiche' och buljong från ruladerna. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis. Strö över rikligt med hackad perskilja.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.