Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxrullader

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Servera dessa oxrullader med ett gott vin eller kall öl.

Ingredienser

Instruktioner

Blanda färsen med äggula, grädde,persilja, vitlök och timjan och krydda med salt och peppar. Lägg ut köttskivorna och bred på fyllningen. Rulla ihop köttskivorna och fäst med tandpetare. Vänd rulladerna i mjöl. Smält smör i en stekgryta. Bryn rulladerna runt om och häll på vin, vatten och buljongtärning. Täck med lock och låt köttet puttra på svag värme tills det är mört, ca 45 minuter. Rör ner grädde i såsen och sjud ett par minuter. Servera med kokt potatis och inlagd gurka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.