Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxrullader med stark fyllning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fyllda rullader med kryddstarka blandningar av kajennpeppar, ansjovis och skinka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg köttskivorna på en skärbräda och krydda dem på ena sidan med salt och kajennpeppar. Lägg en skiva rökt skinka på varje köttskiva.
  2. Blanda hackad lök, ansjovis och senap. Fördela blandningen på köttskivorna och rulla ihop dem. Fäst varje rullad med en tandpetare.
  3. Hetta upp matfett och bryn rulladerna runt om. Tillsätt sedan buljong och tomatjuice och lägg i pepparkornen. Efterstek under lock ca 50 minuter eller tills köttet är mört.
  4. Ta upp rulladerna och ta bort tandpetarna. Lägg dem på serveringsfat och håll dem varma.
  5. Red av skyn med vetemjöl utrört med lite vatten. Späd med grädde och smaksätt ev med lite sherry. Häll såsen över rulladerna och garnera med lökringar.
  6. Servera med pressad potatis eller potatismos samt kokta grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.