Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oxstek i kaffe- Arrosto di manzo il caffè

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Många tror att italiensk matlagning enbart handlar om pasta, men så är inte fallet. Olika pastarätter serveras som en mellanrätt mellan till exempel, förrätten och varmrätten. Jag tycker att det är lite tråkigt att detta har försvunnet helt inom den svensk/italienska matlagningen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör snitt i steken och lägg i vitlöksklyftorna. Stek köttet på stark värme till dess att det är ordentligt brynt runt om. Tillsätt pepparkorn, lagerblad, kanel och kaffet. Låt sjuda under lock till dess att köttet är nästan klart. Tillsätt sedan vinet och koka tills det bara återstår en fin sky. Skär steken i skivor och häll sedan såsen över den skivade steken och strö över parmesanen.
  2. Rotfruktssauté:
  3. Hacka persiljan, inte stjälkarna. Skala, skölj och strimla kålrot, morötter och palsternackor. Fräs rotfruktsstrimlorna i smör, krydda med salt och peppar. Strö över den hackade persiljan och servera rotfrukterna till steken.
  4. Det är inte förbjudet att kommentera mina recept, TVÄRTOM!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.