Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oystersås

Oystersås eller ostronsås är en tjock, mörkbrun sås som framställs genom kokning av ostron i saltlag tillsammans med soja och andra kryddor. Såsen tillför sälta i matlagningen och har även en lite sötaktig ton. Den används flitigt i kinesisk, thailändsk och filippinsk matlagning och passar att tillsätta i de flesta asiatiska maträtter, vare sig du lagar fisk, fläsk, biff eller kyckling. Gör till exempel en god wok med oystersås och krispiga grönsaker som serveras tillsammans med ris eller nudlar. Kyckling passar bra i de allra flesta asiatiska rätter och så även med oystersås. På matklubben hittar du fler goda recept med oystersås.


Slå bambuskott och champinjoner i ett durkslag, skölj och skär purjolöken i bitar lägg även det i durkslaget. Skär gul lök i fina "båtar" klyftor. Riv vitlök och ingefäran på ett fint rivjärn och...

30 min
4
46

Dela filéerna på mitten, likaså de marinerade tomaterna. Stek filéerna, häll på grädden, lägg i tomaterna och alla kryddorna. Låt puttra ca 10 min. Precis innan servering lägger du i oliverna, dom ska...

30 min
4
3

1. Tänd grillen, blanda ingredienserna till sesammarinaden och marinera pluman i hälften av marinaden, spara resten till glaze. 2. Grilla pluman till en innertemp. mellan 65-70°C. Pensla med glaze oc...

4

Skala räkorna. Färdigskalade är blekare både i färg och smak än dem man skalar själv. Dela och gröp avokadoköttet ur skalen, så helt som möjligt. Klyfta avokadohalvorna och droppa på citronsaft....

4
5

1 Blanda ihop fläsk med ingredienser. låt de dra sig i ca 10 minuter. 2 Hetta upp oljan i en stekpanna ( ca 1 dl). Lägg ner fläsk och stek till fläsk bli brunt och krispigt. Lägg i tallrik med köks...

30 min
2
3

Blanda ihop alla ingredienser och låt de bli ca 10-15 minuter. Fritera dom med olja, oljan ska vara upp till ca hälften av kyckling vingarna när de ligger i pannan. Fritera dem tills de är ljusbru...

30 min
4
1

Börja med att strimla kycklingen i bitar. Stek sedan kycklingen i olivolja tillsammans med vitlöken i en wokpanna. Det gäller att steka på hög värme och se då till så att du inte bränner den. Nä...

30 min
4
1

1. Skiva köttet i tunna strimlor. Lägg över på tallrik tills vidare. 2. Häll raps och sesam olja i woken (sesamoljan ger bra smak men kan uteslutas) 3. Strimla morötterna med potatisskalaren. Lägg...

1 h
10

Drag skinnet av korven och skär den i strimlor. Skala och strimla ingefäran. Ansa och strimla salladslöken. Kärna ur och strimla paprikan. Ansa och skiva svampen. Skölj bambuskotten och låt dem rinna...

2

Koka upp passerade tomater, gul lök och vitlök i en gryta. Smula sönder nötfärsen under tiden den kokar upp i tomatsåsen. Tillsätt champinjoner, oystersås och ketchup. Låt såsen sjuda 10 minuter....

2

Börja med krämen: Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Strö över salt, låt stå i 5 minuter och pressa vattnet ur gurkan. Blanda gurkan med yoghurt och myntablad. Smaka av me...

30 min
4

Hetta upp oljan och woka kött, svamp, paprika och lök. Tillsätt vitvinsvinäger, oystersås, ketjap manis, vitlök och chilipulver. Smaka av med salt. Serveras med nudlar eller ris och ev en enkel...

30 min

Börja med att skiva löken. Skär lövbiffen i skivor och woka i het olja tills den är genomstekt. Ta upp ur woken och woka lök, sugarsnaps och pressa i vitlöken, woka tills det blir mjukt, ta sedan upp...

30 min
2

Strimla kött,lök,paprika och chili och woka på hög värme, blanda i sockerärtor och pressa i vitlöken. När det är genomstekt så ha i sweet chili sås, oystersås,sambal och soja, och låt det bli genomvar...

30 min
2

Fräs allting snabbt i en wokpanna. Om möjligt använd råa räkor. Man kan med fördel byta ut räkorna till Tigerräkor....

10 min
4

Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen. Tillsätt oys...

4
5

1. Fräs vitlöken i olja, lägg sedan i kycklingen och stek på hög värme i ca 3-4 minuter. 2. Tillsätt övriga grönsakerna i woken/stekpannan och fräs dem hastigt tillsammans med kycklingen. 3. Tillsät...

50 min
4
1

Lägg kålen i lagen. Låt dra i ett dygn. Skölj kålen i kallt vatten länge tills saltsmaken nästan är borta.Blanda ihop röran. Lägg lite av den mellan alla bladen i kålhuvudet. Lägg kålhuvudet i en plas...

10

Vänd laxbitarna i honung och lime Stek i ugn i 190 grader i ca 8 min Blanda samtliga ingredienser till såsen Hacka de urkärnade paprikorna, rödlöken och zucchinin Blanda ner hacket i såsen Se...

4

Blanda samtliga ingredienser och smaka av. Marinera och tina eventuellt räkorna i marinaden några timmar eller över natten....

4

Banka ut köttbitarna lite. Stöt samman ingredienserna till marinaden i en mortel. Blanda med köttbitarna i en skål och låt marinera minst 1 timme i rumstemperatur eller i kylen över natten. Sås: Fräs...

1 h
6

Stek kyckligarna i passligt stora bitar för att tas med pinnar samtidigt som du tillverkar såsen. Koka upp ingredienserna tillsammans. Skär ananasen i mindre bitar. Red av såsen med Maizena. Blanda ih...

30 min
4

Koka upp vattnet tillsätt alla ingridienser till vattnet Lägg ner köttet låt marinera minst 2 timmar gärna längre Sätt ugnen på 225 grader Sätt in köttermometer mitt i köttet Sätt in köttet i ugne...

3 h
5-6

Strimla kycklingen och riv vitlöken. Lägg kyckling, vitlök, ingefära, sabal oelek och olja i en plastpåse. Blanda och lägg i kyl fram till användning, gärna över natten. Blanda yoghurt med rivet s...

4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.