Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Oystersås

Oystersås eller ostronsås är en tjock, mörkbrun sås som framställs genom kokning av ostron i saltlag tillsammans med soja och andra kryddor. Såsen tillför sälta i matlagningen och har även en lite sötaktig ton. Den används flitigt i kinesisk, thailändsk och filippinsk matlagning och passar att tillsätta i de flesta asiatiska maträtter, vare sig du lagar fisk, fläsk, biff eller kyckling. Gör till exempel en god wok med oystersås och krispiga grönsaker som serveras tillsammans med ris eller nudlar. Kyckling passar bra i de allra flesta asiatiska rätter och så även med oystersås. På matklubben hittar du fler goda recept med oystersås.


skär kycklingen i strimlor. lägg nudlarna i kallt vatten. låt dem ligga tills de är mjuka vilket bör ta ca 15 minuter (varierar mellan olika nudlar). skala zucchinin och skär i tärningar. skär ner...

40 min
4

Börja med krämen. Dela gurkan på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Strö över salt, låt stå i 5 minuter och pressa vattnet ur gurkan. Blanda gurkan med yoghurt och myntablad. Smaka av med s...

4

Portionerna är räknade som bufféportioner. Blanda samman salt, alla kryddor och råsocker i en skål. Gnid in kryddorna på köttet. Lägg köttet i en smord ugnssäker form. Sätt in formen i mitten av...

8

Hacka vitlöken i små bitar, hacka tomaterna i små bitar. Rensa och skölj eventuellt bladspenaten. Hetta upp oljan i en kastrull eller wokpanna. Stek vitlöken tills du känner det börja lukta gott....

4-6

Skär upp basten på den färska vitlöken i tunna skivor och grovhacka den. Grovhacka även bladpersiljan. Förväll dina Haricots Verts i saltat vatten ca 4-5 minuter. Lägg över de förvällda bönorna tillsa...

15 min
4-6

Skiva köttet. Blanda samman marinaden och lägg med köttet i en plastpåse minst 2 timmar i rumstemperatur. Sätt ugnen på 250grader alt. tänd grillen. Trä köttet på spett och stek/grilla ca 10min...

4

Börja med att vispa riset till en kletigmassa med en elvisp. man ska kunna forma bollar av massan tillsätt sedan ingredienserna börja med chilin, currypastan, oystersåsen och koriander för att få fra...

45 min
4

1. Blanda ihop dressingen.(majonnäs, gräddfil, äppelmos och curry.) 2. Börja med att koka nudlarna i saltat vatten ca 2 min. Kyl av dem i kallt vatten. 3. Skär ner grönsakerna i små bitar och fräs...

4

Koka upp vatten, salta det innan du lägger i nudlarna. Bryt gärna nudlarna till mindre bitar innan du lägger dem i vattnet. Stäng av vattnet när du lägger in nudlarna och låt nudlarna ligga i det varm...

10 min
4-6

Tärna persiljeroten i ca 1x1 cm bitar. Fräs dem i olja några minuter. När de börjar mjukna blandar du övriga ingredienserna förutom den grovhackade bladpersiljan, som du lägger först i slutet. Krydda...

15 min
2-4

Koka nudlarna i saltat vatten, ca 2 minuter. Låt dem rinna av och spola dem med kallt vatten. Ställ åt sidan. Blanda majonnäs och gräddfil till dressingen. Blanda ihop äppelmos och curry väl och ti...

20 min
4

Skär kycklingen i strimlor. Lägg nudlarna i kallt vatten. Låt dem ligga tills de är mjuka vilket bör ta ca 15 minuter (varierar mellan olika nudlar). Skala zucchinin och skär i tärningar. Skär ner p...

45 min
4

Skär köttet i skivor och strimla skivorna. Lägg köttet i dubbla plastpåsar. Rör ihop oystersås, olivolja, vinäger och rivet citronskal. Kärna ur chilin och tärna den. Ansa och strimla salladslök...


Skölj salladsbladen och lägg in dem i kylen så att de är kalla. Skör vårlöken i sneda strimlor. Skär kycklingen i mycket fina strimlor och skär sedan strimlorna i små bitar. Hacka lök, vitlök o...

30 min
4-8

Skär kycklingfilén i småbitar och marinera den i lättöl. Hetta upp olja i woken eller stekpannan. Bryn chilipeppar, vitlök och lök. Lägg ner kycklingen och bryn den. Tillsätt sojorna, oyst...

3-4

Skär kycklingen i bitar och marinera över natten. Fiska sedan upp kycklingbitarna och bryn dem i stekpannan. Smula över buljongtärningen och tillsätt grädde, kokosmjölk och marinaden. Koka upp...

4

Tina broccolin något. Skiva vitlöken i tunna skivor. Är klyftan stor så dela den en gång. Stek vitlöken i lite olja och lägg i broccolin. Häll ca 3 msk oystersås över allt och rör om. Salta lit...

1-2

Dela lårfiléerna i mindre bitar. Torka av dem och bryn dem i en stekpanna med matfett. Tillsätt lök i klyftor, hackad vitlök, fond, vatten och oystersås. Låt sjuda i ca 5 minuter. Skär paprikan i...

2

Skär kycklingfiléerna i tärningar (tips) Dela kycklingen på mitten vilket göra att du får mer mindre bitar. Blanda marinaden i en bunke och lägg i bitarna, Låt stå I cirka 30 min ( kan även stå längre...

50 min
4

Stek upp svamparna i olja. Häll ut vattnet som kommer ur svampen, lägg i paprikan du skurit upp. Bitarna får vara stora som en 5-krona. Lägg i bladpersiljan och den finskurna chilin. Salta och fräs en...

15 min
4

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.