Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pad Gai Fak Thong ( Basilikakyckling med pumpa)

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 25 minuter
Skriv ut

En enkel och god rätt som passar bra så här på hösten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i 1,5 cm tärningar. Skär pumpan i 0,5 cm skivor och därefter i 2 cm fyrkanter.
  2. Hetta upp en wok i 30 sekunder och häll i oljan. Tillsätt vitlök när oljan är het och fräs 5 sekunder. Tillsätt currypasta. Fräs i 15 sekunder. Lägg i kycklingen och woka tills kycklingen täcks av currypasta, ca. 30 sekunder. Tillsätt pumpa, fisksås och socker. Woka tills pumpan är mjuk, 5-6 minuter. Häll i kycklingbuljongen, 2 msk i taget, så fort pumpan fastnar i woken. Tillsätt ägget. Rör kraftigt tills det stelnat, ca. 15 sekunder.
  3. Strö över basilika, blanda väl och lägg upp rätten på ett serveringsfat. Servera genast.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tiili2000 1 november 2008

    Supergod kyckling, både barn och vuxna gillade den, :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.