Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pad thai-nudlar i krämig jordnötssås

 
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

En bra förutsättning för att känna sig nöjd efter en måltid är att ha ätit alla smaker: Sött, salt, starkt, beskt, surt och umami. Denna underbara pad thai-rätt uppfyller det, perfekt! Receptet ger ca 1 liter sås - om det blir sås över fungerar den utmärkt som dipp eller som lyxig salladsdressing och håller ca 1 vecka i kylen. Glutenfri, äggfri och laktosfri.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser till såsen i blendern och mixa till en slät konsistens.
  2. Gör spiraler av zucchini och morot med din grönsaksskärare, har du ingen så använd en osthyvel och hyvla tunna strimlor. Strimla övriga grönsaker tunt med kniv eller mandolin.
  3. Lägg kelpnudlarna/sjögräsnudlarna i ett durkslag och skölj med vatten. Låt rinna av. Hacka topping ingredienserna.
  4. Lägg upp allt i skålar. Vill du servera salladen portionsvis tar du två fyllda nävar grönsaker per person, häller 1 dl sås över och blanda runt väl. Strö på topping. Servera!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.