- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
Vegetarisk, med räkor eller kyckling.
Detta är det vegetariska receptet. Men man kan byta ut tofun mot räkor eller kyckling.
Gott!
Instruktioner
- Lägg nudlarna i blöt i vamt vatten i 5 min.
- Hacka vitlöken. Skär tofun i små bitar. Hacka jordnötter grovt och skör salladslöken i 3 cm långa bitar. Om du använder purjo, skiva den tunnt.
- Vispa ihop äggen med en gaffel. Blanda ingredienserna till såsen.
- Hetta upp ett par matskedar olja (raps eller jordnöt) i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs upp vitlök och tofu så att löken får färg. Lägg i de avrunna nudlarna.
- Häll på buljongen och låt puttra tills nudlarna är mjuka. Dra ner värmen och häll på såsen.
- Häll i de uppvispade äggen och stek under omrörning tills det är smuligt. Tillsätt jordnötterna och salladslök/purjo.
Blanda i böngroddarna och eventuellt skalade räkor eller kyckling.
- Servera med limeklyftor och sallad. Eventuellt också lite extra hackade jordnötter och färska böngroddar vid sidan av.
- En liten överkurs är att lägga på ett äggnät:
Vispa upp ett ägg och häll det sedan på en flaska med smal pip.
- Hetta upp olja i en stekpanna och ringla äggsmet till ett nät.
När det stadgat sig kan man lyfta det försiktigt med en stekspade och lägga över nudelpytten på tallriken.
- Smaklig spis!
Publicerat den
4 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Gjorde denna igår kväll, Böt ut tofun till skaldjursblandning, la till gul lök, morot och blnada i lite oyster sauce i soyablandningen, smaka precis som från restaurangen :) Kommer göras många fler gånger.