Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Pad Thai-Thailändska nudlar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Vegetarisk, med räkor eller kyckling. Detta är det vegetariska receptet. Men man kan byta ut tofun mot räkor eller kyckling. Gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg nudlarna i blöt i vamt vatten i 5 min.
  2. Hacka vitlöken. Skär tofun i små bitar. Hacka jordnötter grovt och skör salladslöken i 3 cm långa bitar. Om du använder purjo, skiva den tunnt.
  3. Vispa ihop äggen med en gaffel. Blanda ingredienserna till såsen.
  4. Hetta upp ett par matskedar olja (raps eller jordnöt) i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs upp vitlök och tofu så att löken får färg. Lägg i de avrunna nudlarna.
  5. Häll på buljongen och låt puttra tills nudlarna är mjuka. Dra ner värmen och häll på såsen.
  6. Häll i de uppvispade äggen och stek under omrörning tills det är smuligt. Tillsätt jordnötterna och salladslök/purjo. Blanda i böngroddarna och eventuellt skalade räkor eller kyckling.
  7. Servera med limeklyftor och sallad. Eventuellt också lite extra hackade jordnötter och färska böngroddar vid sidan av.
  8. En liten överkurs är att lägga på ett äggnät: Vispa upp ett ägg och häll det sedan på en flaska med smal pip.
  9. Hetta upp olja i en stekpanna och ringla äggsmet till ett nät. När det stadgat sig kan man lyfta det försiktigt med en stekspade och lägga över nudelpytten på tallriken.
  10. Smaklig spis!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • plingeling_86 11 maj 2012

    Gjorde denna igår kväll, Böt ut tofun till skaldjursblandning, la till gul lök, morot och blnada i lite oyster sauce i soyablandningen, smaka precis som från restaurangen :) Kommer göras många fler gånger.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.