Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Paella med kyckling och räkor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

En paella som passar de flesta i smaken.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs de båda löksorterna med riset i oljan i en traktörpanna. Tillsätt saffranet och häll på vinet. Låt koka någon min. Häll på buljongen och låt koka under lock ca 20 min.
  2. Skölj, kärna ur och tärna paprikan smått. Lägg paprika och ärter ovanpå riset när ca 5 min återstår av koktiden. Skär kycklingfiléerna i små tärningar. Stek dem i oljan i en stekpanna tills de får fin färg. Krydda med salt och peppar. Blanda ner kyckling och räkor i det färdiga riset. Servera paellan med citronklyftor att pressa över.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • tommy1968 17 oktober 2010

    Jättegott, och enkelt.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.